Økningen i BSU var rekordhøy i årets tre første måneder.
En vekst på hele 1,6 milliarder kroner er drøyt 600 millioner kroner mer enn i samme periode året før.
Dette viser tall fra Statistisk sentralbyrå, SSB.
3 av 4 sparer flittig
Ifølge tall fra SSB utgjorde BSU-innskuddene 38 milliarder kroner ved utgangen av mars i år.
76 prosent av de som oppgir at de har Boligsparing for unge, sier at de satte inn penger på kontoen i løpet av det siste året, ifølge tall fra Finansbarometeret som TNS Gallup har utført i samarbeid med Finans Norge.
– Tre av fire med BSU-konto satte i fjor inn penger på kontoen. Skattefradraget, den høye BSU-renten og et sterkt fokus på behovet for egenkapital ved boligkjøp gjør at BSU-innskuddene øker kraftig, sier Rolf Mæhle, fagsjef i Finans Norge.
I 2012 var andelen 68 prosent.
Sterk vekst
Veksten i BSU-innskudd er langt sterkere enn øvrige bankinnskudd. Tradisjonelt har mesteparten av innskuddene kommet i desember, men den sterke veksten i årets tre første måneder kan tyde på at veksten nå fordeler seg mer over hele året.
– BSU-rentene er svært høye sammenlignet med ordinære innskuddsrenter. Dersom man har mulighet er det derfor lønnsomt å sette pengene på BSU-kontoen så tidlig som mulig på året, sier Mæhle.
Et annet alternativ er å inngå en spareavtale med banken, slik at du hver måned overfører et fast beløp til BSU.
Utbetaling av feriepenger er en ypperlig mulighet for mange unge til å spare BSU, ifølge Mæhle.
– Er du usikker på om du har muligheten til å binde sparepenger til fremtidig boligkjøp, er det greit å vite at du kan ta ut pengene før årsskiftet. Reglene er nemlig slik at for å få skattefradraget på 20 prosent av innskuddet, så må pengene stå på BSU-kontoen over årsskiftet.
Men husk at du da går glipp av skattefradraget for de pengene du velger å ta ut.