1. Innvendig rengjøring.
Fjern grillrister, varmehyller og brennere. Bruk gjerne en grillbørste for å få vekk fettansamlinger på innsiden av grillen. Skrubb innsiden med et mildt oppvaskmiddel eller grillrengjøringsmiddel, og skyll med lunkent vann. Grillens innside kan også smøres inn med et tynt lag raps eller matolje som gir en lett beskyttelse.
2. Utvendig vask.
Lokk, skap og avlastingsflater tørkes lett av med en fuktig klut og mildt oppvaskmiddel. Polerkrem/kromglansmiddel samt universalmiddel kan også brukes for å beskytte flatene (brukes kun på utsiden!).
3. Kontroller funksjonaliteten
Har du gassgrill må du også kontroller at det ikke fins rusthull på koblingene til brennerne. Er det hull må brennerne byttes. Fjern smuss som tetter igjen åpningene med f.eks. en tannpirker (forsiktig så ingenting skades). Kontroller også at brennerne ikke er tettet av spindelvev og at det ikke er noen sprekker i fugene på grillristen. Børst bort inntørket smuss.
Dersom du har støpejernsrister, pensles disse med olje slik at maten ikke setter seg fast i tillegg til å forebygge korrosjon. Mange bruker rapsolje fordi denne har høy varmebestandighet. Etter noen sesonger med grilling kan det også være smart å bytte grillrist.
Medlemmer i Huseierne får gratis juridisk rådgivning om bolig og eiendom.
4. Test for lekkasjer
Såpetesten er en av årets viktigste tester hvis du har en gassgrill. Kontroller at slangen fra gassflasken ikke er sprukket og lekker. En blandning av 50/50 såpe og vann anbefales. Steng ventilene på grillen og tilførselen til gassflasken. Kontroller om det lages bobler som indikerer en lekkasje mellom gassflasken og inntaket til gassgrillen. Stram tilkoblingen og test igjen. Dersom det lekker, må gasskoblingen byttes.
5. Bytt slitte deler
Til slutt kontrolleres brytere, termometer og håndtak. Å bytte ut disse delene kan friske opp grillen og gjøre at den ser ny ut igjen.